Save Preloader image

0%

Cerca Tancar

Cerca

Mossén Manuel Belaire Gil

Va nàixer a Vila-real el 8 de maig de 1872 i s’ordenà sacerdot el 1899. Va ser destinat a Betxí amb el càrrec de vicari on estigué molts anys. Va viure a Betxí durant la guerra civil, on decidí llevar-se la sotana i vestir-se com una persona normal i dedicar-se a treballar a l’hort, afició que li va durar tota la vida.

Tot i que durant la guerra es va perseguir alguns religiosos i capellans, a Mossén Manuel ningú no el va amenaçar, ja que era molt estimat pels veïns. La gent major compta que era molt bona persona i que ajudava als pobres i més necessitats.

La gent major del poble de Betxí va fer una gran festa amb motiu del 50é aniversari de la seua ordenació sacerdotal: va vindre el bisbe de Terol, Fray León i s’engalanaren els carrers i balcons del poble. Va morir el 29 de març de 1957 i el seu enterrament va acudir pràcticament tot el poble. El seu taüt va ser portat fins al cementeri per molts betxinencs com una mostra d’estima i afecte. L’ajuntament de Betxí li va dedicar un carrer, el que uneix la Plaça Major amb el carrer Trinitat.

Utilitzem cookies per assegurar que donem la millor experiència a l’usuari en el nostre lloc web. Si continua utilitzant aquest lloc asumirem que està d’acord.