Save Preloader image

0%

Cerca Tancar

Cerca

Joaquí Dualde Gómez

Va nàixer el dia 15 d’Agost de 1875. El dia 6 de maig de 1935. Don Joaquí Dualde Gómez va ocupar la cartera de Ministre d’Instrucció Pública i Belles Arts de la Republica Espanyola. Durant el seu curt mandat, cessaria al febrer de 1936, Dualde va construir a Betxí el Grup Escolar que porta el seu nom. Joaquí Dualde va vindre a Betxí en visita oficial acompanyat per altres càrrecs de Ministeri i de la Província. A principis dels anys 30, Dualde va assatjar un sistema per conservar taronges per a l’estiu.
A principis dels anys 30, Dualde va assatjar un sistema per conservar taronges per a l’estiu. Va col·locar taronges sobre un llit de sorra en una galeria de les mines. L’invent va funcionar a nivell de consum familiar però no a escala comercial.
Ell deia que el plet més important que havia dirigit en la seva vida va ser el que va portar per encàrrec del gran financer Joan March el qual, per ser l’accionista principal d’una companyia elèctrica, ha instat la seva fallida. March li va pagar per dirigir el plet 7 milions de pessetes. Va morir el 20 de Gener de 1963.

Utilitzem cookies per assegurar que donem la millor experiència a l’usuari en el nostre lloc web. Si continua utilitzant aquest lloc asumirem que està d’acord.