Save Preloader image

0%

Cerca Tancar

Cerca

José Personat Meneu

Quan tant sols tenia 10 anys,  José Personat Meneu es va iniciar en l’aprenentatge del solfeig. La seua afició per la música va marcar la resta de la seua vida, ja que sempre va estar acompanyat d’un clarinet.

De ben jove va ingressar en la Banda de Música Filharmònica del Centre Republicà Autonomista de Betxí. En 1932 ja intervenia en audicions davant del públic amb gran reconeixement dels experts locals.

Durant la guerra també va formar part d’una Banda de Música radicada en un primer moment a Madrid. Aquesta banda va intervenir en totes les campanyes de Guadalajara i la zona de l’Henares.

Acabada la Guerra, va ser cridat per a què ingressara a fer la mili. Allí, va ser responsable de reunir els soldats músics i organitzar una Banda de Música en el regiment. Durant la seua permanència a l’exercit va realitzar les oposicions  a músic de la banda de Castelló.

Encarregat per les autoritats locals, els anys 40 va reorganitzar la banda de Música a Betxí i va estar al front d’aquesta fins l’any 1970. Tot i que va continuar participant com a músic fins els 75 anys. Durant aquests anys la Banda va obtenir diversos  èxits dels quals Peral es sentia molt orgullós

Utilitzem cookies per assegurar que donem la millor experiència a l’usuari en el nostre lloc web. Si continua utilitzant aquest lloc asumirem que està d’acord.