Save Preloader image

0%

Cerca Tancar

Cerca

José Traver Personat

Va nàixer el dia 28 de Març de 1881. La seua mare va ser Antonia Personat Traver i el seu pare el notari José Traver Franch. La casa dels Traver a Betxí està situada al carrer Reial num. 6. Als 5 anys Pepet Traver sabia llegir música i tocava el piano i als 14 anys ja era compositor. Es va llicenciar en Dret i es va doctorar en Filosofia i Lletres.

 

En la seva llicenciatura en Filosofia va assistir a la Clase de Nicolas Salmerón, un dels Presidents de la 1ª República Espanyola, aconseguint la seva entrada a la carrera i el nomenament de Secretari d’Ambaixada.

Com a compositor Traver va escriure una missa completa a tres veus, un magnificat, diversos motets i cobles i una cançó a la Verge, per ser cantada cada dia del mes de maig. Es contagia d’una tuberculosi pulmonar que li va ocasionar la mort quan tenia 28 anys, el dia 10 d’Agost de 1909.

Utilitzem cookies per assegurar que donem la millor experiència a l’usuari en el nostre lloc web. Si continua utilitzant aquest lloc asumirem que està d’acord.