Save Preloader image

0%

Cerca Tancar

Cerca

alfonso franch

Alfonso Franch Miras

El senyor Don Alfonso Franch Miras, tot i no haver nascut a Betxí, va estar vinculat al nostre poble durant tota la seua vida, atenent les necessitats de cada veí del poble que li demanava ajuda o opinió.

 

La seua residencia habitual estava a València, on primerament va obrir un bufet. Acabada la Guerra Civil, al 1939, D. Alfonso va ser nombrat Delegat Provincial d’Auxili Social, encarregat principalment, d’acollir als xiquets i xiquetes orfes i/o pobres fins que arribaven a la majoria d’edat. A més a més, també va formar part de la Junta Provincial de beneficència i va ser President de la campanya de Nadal i Reis en la qual es recollien diners i joguines per ajudar als més necessitats. És per tot això que D. Alfonso Franch era conegut pel seu talant caritatiu i generós.

 

Però a més a més de tots aquests càrrecs solidaris, cal destacar la seua vocació per la docència. Va ser professor de dret a la facultat de València on va impartir dret penal fins la seua jubilació. Paral·lelament, va ser escollit regidor de l’Ajuntament de València, ocupant el càrrec de tinent alcalde i complint-ho amb gran diligència.

Cal destacar la gran implicació que va tindre al poble de Betxí, ja que D. Alfonso va atendre des del seu propi domicili infinitat de casos que moltes famílies i societats del nostre municipi necessitaven. 

Era un home que tenia un ampli patrimoni al llarg del terme municipal de Betxí i pobles propers. Això va fer que coneguera a molta gent dels voltant com ara treballadors del camp, societats de reg i almacens… amb qui tenia una excel·lent relació i un tracte molt amè i familiar.

 Actualment, al cementeri del municipi de Betxí, es troba el panteó familiar del senyor D. Alfonso Franch Miras, on descansen les seues restes i on els seus familiars,  ara ja passada la seua segona generació, venen cada any a visitar.

Utilitzem cookies per assegurar que donem la millor experiència a l’usuari en el nostre lloc web. Si continua utilitzant aquest lloc asumirem que està d’acord.